woensdag 1 maart 2017

Review: Edding 1340 Brushpens

Zoals jullie al weten gaat mijn voorkeur uit aan waterbasis producten. Zo ook bij pennen, markers en verf. Nou moet ik zeggen dat ik eerder met olieverf schilderen, maar voor kaarten is mijn "go to" producten meestal waterbasis.

Ik ben weer wezen rondsnuffelen bij Sanders Kantoor en Boekhandel bij mij in de buurt, en daar kocht ik een set van 10 Edding 1340 brushpens.

Edding 1340 Brushpens met kleurnummers.

Edding is een merk dat naam maakte in 1960. Dit is een Duitse merk en heeft een zeer gevarieerd assortiment in stiften en fineliners.

De 1340 brushpens verschil nogal in  prijs per winkel. Ik kocht dit deze keer aan voor € 13,-. Op het internet vond ik deze set bij Goedkoopste Kantoor Artikelen in de reclame voor € 7,94. Je kunt dit ook los kopen voor € 1,30 bij Hobby Gigant of € 1,50 bij 123Inkt.

De set komt in een zachte plastiek verpakking. Hier zou ik bij voorkeur een harde etui wilde. Doe je stiften op ander manieren opbergen dan in een etui is dit geen probleem. Bij voorkeur doe ik dit altijd opbergen in de originele verpakking.

Je zou denken omdat daar alleen maar 10 kleuren in de set zijn, dat dit een beperking is. Maar de tegendeel is waar. Omdat de pennen inkt op waterbasis hebben, is dit makkelijk te mengen om andere kleuren te maken. De kleuren is verrassend helder en makkelijk te bewerken op papier en dit druk niet door. Dit mengt mét en zonder water.

De pennen komt in een zwarte ombouw met een dopje van een doorzichtig gekleurd plastic.

Ombouw, punt en dopje

De kleur van de pen zie je aan de sluiting aan de boven en onderkant van de ombouw, alsook aan de dopje van de pen. Belangrijk te weten is dat de kleur afwijkt van de kleur op de dopje en sluitingen.

De dopje heeft geen klikt systeem maar sluit wel goed. Dit past ook goed op de achterkant van de pen. Alles wat de kleur aangeeft is een soort doorzichtige plastic.

De punt is geen echte penseelpunt maar een gemaakt van hoogwaardige vilt. Dit heeft een goede veer actie en komt ieder keer terug in de originele stand. Je kunt schrijven en kleuren van dun naar dik en is ideaal voor de handlettering technieken. De punt is helaas niet vervangbaar.

De inkt is zoals ik al eerder noemde, op waterbasis. Je kunt hier veel technieken mee doen. Dit zie je terug in mijn tests.

Deze keer doe ik de tests wat anders. Ik maak gewoon een kaart met er op een aantal technieken wat je kunt toepassen bij de gebruik van de brushpens.

Hier volgt een paar close-up foto's:

voorbeeld kaart 

Kaart gedaan in video

Voor mijn handelingen heb ik een video opgenomen:Ik vind de Edding 1340 Brushpens echt een aanrader. Ik ben al een tijde ingenomen door de Staedtler, Stabilo en Caran d'Ache pennen maar ik heb nu een nieuwe favoriet.

Gezien dat de kleuren helder en goed te vermengen zijn, maak dit me niet uit dat er zo min tinten beschikbaar zijn.

De prijs is goed te doen voor beiden de set én losse pennen.

Edding is een merk dat niet snel een nieuwe product op de markt brengen, en wanneer ze dat doet blijft dit ook heel lang beschikbaar.

Ik kan deze pennen als een alternatief voor Zig Clean Colors aanbevelen.

"Een nieuwe favoriet betekent niet dat je je ander producten moet laten liggen. Stel jezelf voor een uitdaging om iedere keer te wisselen tussen je producten."


2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  ha gisteren zag ik je filmpje en dan denk ik inderdaad ha gelijk even kijken, leuk weer een review, mooi zijn die markers zeg!
  Ik kleur ook altijd graag met watergedragen markers, heb ook wel alcoholmarkers , maar die techniek vind ik wat moeilijker!
  Heel duidelijk weer!
  Liefs van martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martha, Ja ze zijn echt super. Sappig met kleur en glijd zoals boter over de papier. Ik neem ze morgen mee dan kan je dit ook testen.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...