maandag 24 december 2018

The day before.......

The day before, vandaag de dag voor Kerst, een drukke dag nog voor velen, de bakker de slager de supermarkten en niet te vergeten de bloemist, en voor ons zelf natuurlijk ook, de laatste dingen nog in orde maken, voorbereidingen voor het eten en zo meer. Maar fijn dat jullie de tijd nemen om ons blog te bezoeken en hier een berichtje achter te laten, dank je wel daarvoor.
De kerst versiering staat natuurlijk al een poosje in onze kamers te pronken, en ook heb ik nog iets zelf gemaakt natuurlijk. Al ging het deze keer niet zonder slag of stoot....pff, het thema voor mij is deze week iets maken van origami maar dan in kerstsfeer. Ik heb een grote prullenmand op mijn hobby kamer staan maar daar is deze keer ook heel wat in beland!
Ik had me voorgenomen om iets heel anders te maken maar kreeg dit echt niet voor elkaar, en werd er echt een beetje moedeloos van maar de aanhouder wint en het is me gelukt om iets heel anders te maken...... De tijd wat ik hiervoor nodig had is een klein uurtje en zelfs voor beginnende kaartenmaakster goed te doen.

Hieronder een filmpje met duidelijke uitleg voor het maken van de ster!! Gemaakt door Crea Lea.Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van 6 vouwblaadjes, ja de vouwblaadjes die we gebruikte op school. Deze van punt naar punt gevouwen en nog een keer van punt naar punt. Toen er kleine streepjes opgezet aan beide kanten van 1 cm, ertussen alleen de bovenste punt op 2 cm gelaten.
Dit aan de open zijde in geknipt tot net voor de gevouwen rand, dus niet helemaal door knippen.
Als je alle streepjes hebt ingeknipt het geheel openvouwen en dit om en om aan elkaar plakken zodat er eigenlijk een mooi silhouet ontstaat.

Close-up van het knipwerk in het papier
Je gaat door tot je alle zes papiertje geknipt hebt en vervolgens plak je ze boven aan de punt aan elkaar en de middenstukken en zo ontstaat er een leuke ster. Tenslotte plak je boven aan een touwtje en kan het opgehangen worden, heb je nu een leuke maar vooral goedkope kerstdecoratie.

Zo ziet het eruit als het hangt
Hebben jullie nog iets leuks gemaakt voor de kerst als decoratie?

Ik hoor het graag en ben zeker in voor leuke tips of suggesties.

Dan wil jullie hele fijne Kerstdagen wensen, samen met je gezin, familie of vrienden. En laten we stilstaan bij de mensen in oorlog, mensen die een dierbaar persoon hebben verloren en als het kan even aanwippen bij een eenzame of zieke buurvrouw/man, voor deze mensen zijn deze dagen erg zwaar en duren deze dagen extra lang.=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Vouwblaadjes - Rood

 *Overig/Rest*
Stukje touw

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Willie, je ziet de volhouder wint, hij is schitterend geworden. Fijne feestdagen, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Anita,ook voor jou, Mart en Laurens fijne dagen

  Liefs Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is goed gelukt Willie, mijn vriendin ging deze jaren terug ook een keer maken en bij haar was de prullenbak toen uiteindelijk ook goed gevuld. :)

  Ook van mij fijne feestdagen, voor jou en je gezin.
  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Carina,soms is het maar goed dat we een grote prullenbak hebben..hihi.
   Ook voor jullie fijne feestdagen

   Liefs Willie

   Verwijderen
 4. Hoi Hoi Willie,
  Mooi zeg deze gevouwen decoratie, knap gemaakt!
  Fijne kerst voor jullie!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om eens een keer iets anders te maken,maar het ging wel moeizaam deze keer.
   Dank je wel voor je berichtje en fijne dagen gewenst.

   liefs Willie

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===