maandag 21 januari 2019

Lekker kopje thee graag.....

Soms is de inspiratie ver te zoeken, en moet ik mij ook wel eens richten tot Pinterest. Dat was ook het geval met het maken van deze kaart. De opdracht was om iets te maken met theezakjes en ik kan je zeggen het is gewoon weer gelukt 😃.
Graag wil ik jullie weer bedanken voor de berichtjes van mijn vorige post, het is zo leuk om ze te lezen, dat doet goed.


De kaart is voor een beginnende en gevorderde kaartenmaaktster goed te maken, al vergt het wel wat knipkunst om de reepjes mooi gelijk te krijgen, en gaat er best wel wat tijd en geduld in zitten.
Ben toch inclusief de voorbereiding wel een uur bezig geweest om deze kaart te maken.

Begonnen ben ik met een mosgroene kaart van 14.5 x 14.5 cm. Met hierop een oranje opleg karton van 14 x 14 cm, vervolgens begonnen met het op pimpen van de kaart. Ik heb een patroontje van internet gehaald om te gebruiken voor het iris vouwen van de theezakjes. Iris vouwen is een techniek waar je eerst een passe- partout snijdt in je kaart.
Dit heb ik gedaan in een stukje wit karton van 13.5 x 13.5 cm en op deze passe-partout heb ik volgens het patroon gemaakt. je legt je karton met passe partout, met de achterkant naar boven voor je, het patroon leg je eronder,zo dat het precies in het pass-partout ligt. Het geheel zet je vast met een stukje plakband zodat het niet verschuift. Toen heb ik de reepjes van de theezakjes op 2 cm breed geknipt en dit in de lengte dubbel gevouwen,vervolgens de pass-partout opvullen, volgens de vlakverdeling van het patroon (dit wordt met nummers aangegeven).
Zelf heb ik het patroon verkleind door er een rand af te knippen omdat ik het anders vrij groot vond worden.


In het eerste nummer leg je een strookje van een theezakje en zet dit met een stukje tape vast en vervolgens werk je zo je hele patroon af en alles beplakt hebt en er in het midden nog een vlak over blijft. Zelf heb ik hier een wit kartonnetje achter geplakt en er een toepasselijk stempelafdrukje in heb gestempeld.
Tip: je kunt er ook voor kiezen om in het midden stukje 
een mooi glimmend stukje papier te plakken of een mooie tekst.



Als je klaar bent maak je het plakband waarmee je de kaart heb vast gezet weer los en keer je het om. Je ziet nu de voorkant van de kaart en de kleuren die mooi in elkaar over lopen. Daarna heb ik de kaart aan de voorkant nog voorzien van leuke stickers, en in elke hoek een stickerrandje, toen het geheel opgeplakt op mijn basiskaart.
Ik hoop dat jullie de beschrijving duidelijk vinden, anders hoor ik het graag.

Hebben jullie al wel eens iriskaarten gemaakt?

En zo ja vond je het leuk om te doen?  Ik vond het wel leuk en had het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, maar zo zie je maar weer we zijn nooit te oud voor nieuwe uitdagingen.

Wens jullie nog een hele fijne week toe en tot de volgende keer.

Liefs Willie 😃


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Karton -  Mosgroen - Oranje - Wit

* Stempels/ Stamps *
Stempel  - Kopje thee met taart (onbekend)

* Inkt / Ink*
Stazon - Zwart

 *Overig/Rest*
Starform - Stickerhoekjes en randje - Theezakjes

4 opmerkingen:

  1. Graag Willie, fruitthee is prima hihi, goede uitleg hoe te vouwen. mooi fris vrolijk kaartje Willie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heel fris en fruitig uit, heel leuk gedaan.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi Willie,
    Wat een mooi vouwkaartje van de theezakjes!
    Dat kleurrijke sooreekt me erg aan!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Willie, wat een monnikenwerk is dat zeg, maar hij is wel heel erg mooi geworden.
    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===