zaterdag 27 april 2019

4 methodes om zelf enveloppen te maken

For English please use the translate function

Hoi Hoi!! Ik wou beginnen met een lied van Marilyn Monroe, maar ik hou dit maar bij een algemene verjaardagwens.
Gefeliciteerd met uw verjaardag koning Willem-Alexander!! We hebben allemaal gehoopt op mooi weer, maar helaas, regen staat in de voorspelling. 
Omdat we een land zijn van een zelfgemaakt koningshuis, heb ik gekozen om 4 methodes met jullie te delen om zelf enveloppen te maken. 


Om zelf enveloppen te maken is niet moeilijk. Ik ga van de aller makkelijkste tot een beetje passen en meten, maar dit is door iedereen te doen. Als je de uitleg door hebt kan je binnen enkele minuten een envelop maken op de maat naar keus.

=== Close-up foto's ===

De methoden zijn niet zo goed uit te leggen met foto's maar ik ga algemene foto's plaatsen voor wat je nodig hebt bij de verschillende methoden. In mijn filmpje verderop in mijn bericht zie je hoe ik alle vier de methodes doe.

Methode 1 - Template Maker

Deze methode is, denk ik, het makkelijkst omdat je weinig hoeft na te denken. Hiervoor gebruik ik Templatemaker. Je krijgt op deze website allerlei doosjes en enveloppen om zelf je maten in te zetten. Vervolgens kan je dit downloaden en uitknippen. Vouw en plak de randen vast en je hebt een creatie op de door jou gekozen maten. 

Templatemaker.nl

Wat ik leuk vind van Template Maker is dat dit ook de maten van je papier weergeeft. In mijn filmpje leg ik de template uit, maar maak er geen envelop van. 

Methode 2 - Vrijhand vouwen

Je kunt enveloppen ook uit de vrije hand vouwen. Door je kaart te gebruiken als template, vouw je de papier er om heen en knip alle overtollige stukjes papier weg. Deze methode levert vierkante flappen.

Uit de vrije hand vouwen

Belangrijkste om te onthouden is dat de boven en onder flap elkaar moet overlappen en dat de tabs aan de zijkanten breed genoeg zijn om geplakt te worden. Met een corner rounder of een schaar kan je de hoekjes van de bovenste flap rond maken. 

Methode 3 - Meten is weten

Deze methode is een beetje meer gevorderd maar als je uitdagingen leuk vindt, dan is deze methode goed te doen. Je hebt er wel een paar tools voor nodig. Een scoreboard is niet verplicht maar helpt veel. Een protractor driehoek of de driehoek wat met je scoreboard meegeleverd komt. Een liniaal en een rilpen. Je hoeft maar één maat te nemen. In mijn filmpje leg ik dit verder uit.

Inspiratie gekregen van Fancylooks op YouTube

Hier is een soort van formule nodig. (a) Meet vanaf het begin van de scoreboard tot de diagonale punt van de kaart zoals weergegeven in het bijgaande voorbeeld. (b) Voeg 2 cm bij de gemeten maten. (c) De som geeft je de maten van het papier wat je moet snijden. Dus (a)+(b)=(c). 

De methode heb ik gevonden op het YouTube kanaal van FancylooksWil je ook haar filmpje kijken? Hier is de link naar haar video: Make any size envelope using just one measurement

Methode 4 - Scoreboard envelop maker

Deze methode werkt hand in hand met de vorige methode, alleen zijn sommige maten al voor je uitgezet op de driehoek. Maar zijn er geen maten voor jouw kaart grootte dan kan je de vorige methode gebruiken.

Envelop maker van Vaessen Creative Score Easy

Op de driehoek hebt je drie maten Card Size, Paper Size en Scale mark. 

Het eerste zegt het al, de maten van je kaart in LxB (gevouwen). Als de juiste maten er tussen staan, dan kan je onder kopje Paper Size zien hoe groot je papier moet zijn om de envelop te maken. Scale Mark is de diagonale liniaal van de driehoek. De punt van het papier moet voor de eerste rillijn op de juiste scale mark staan. De rest leg ik uit in mijn filmpje.

=== Filmpje ===


Maak je zelf ook eens enveloppen? Staat de methode die je gebruikt hier tussen of heb je een andere methode? Ik lees dit graag terug in de reacties.

Fijn weekend!! Vergeet de paraplu niet als je naar de markt gaat.

             Carina Veling


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 

* Papier/ Paper *
Spiegelpapier
Motief papier
Designpapier

*Overig/Rest*
Vaessen Creative - Score Easy 
Vaessen Creative - Envelop pons
 Vaessen Creative - Paper Cutter
Liniaal
Rilpen
Red Sticky tape

3 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===