zaterdag 20 april 2019

Micakaart met symmetrische snijmallen

For English, please make use of the translate button

Ja het gaat eindelijk gebeuren. De zon heeft naar het zich laat aanzien gewonnen. Nu komt de uitdaging weer... een plekje op een terras vinden. Ook gaan mensen nu weer heerlijk op vakantie. Dit merken we al met de reacties, maar ik gun het iedereen om even rust te gaan pakken. 

Eigenlijk wou ik vandaag een bericht plaatsen over enveloppen maar dit komt volgende week pas. Dan leg ik 4 manieren uit hoe om zelf enveloppen te maken. Maar voor vandaag deel ik kaarten gemaakt van Mica met jullie (Mica is ook bekend als transparant of acetaat). 



Kaarten met Mica zijn niet moeilijk te maken. Enige wat belangrijk is, is het verbergen van de dubbelzijdige tape. Ook dat is niet moeilijk als je de juiste snijmallen of 3D plaatjes gebruikt. Voor mijn kaart nam de voorbereiding de meeste tijd. Alle stansjes moeten 2 keer gestanst worden. 

=== Close-up Foto's ===

Voor deze kaarten zijn dubbelzijdige lijmsheets/ plakband en symmetrische snijmallen jouw vrienden. Heb je een Xyron Stickermaker is dit nog veel makkelijker. Als je stickers maakt van de stansjes kan je de kaart binnen enkele minuten maken (excl voorbereiding).

Het eerste voorbeeld is het concept van de kaart wat ik in mijn filmpje uitleg. 


Voor deze kaart heb ik strookjes groen karton in verschillende breedtes gesneden en de bloemen en bladeren in verschillende hoogtes geplakt.

Bij het volgende voorbeeld heb ik een heuvelachtige rand aan de onderkant geplakt. Dit is weer een alternatief voor de strookjes papier.


Omdat ik geen snijmal heb die symmetrische stengels voor de bloemen kan creƫren heb ik hier geen stengels gemaakt. Maar er zijn vele manieren hoe je dit kan omzeilen. Je kunt lange losse bladeren tussen de bloemen en Mica plakken met alleen lijm achter de bloem zelf. Zo kan je dit dan wegwerken.

De volgende is de kaart die ik in mijn filmpje uitleg.


Hier heb ik het groene karton eerst door mijn machine gestuurd met een embossingfolder. Dat geeft net dat iets extra aan de gesneden strookjes. 

=== Filmpje ===



Vind je het ook leuk om met Mica te werken? Vertel me meer in de reacties.

Fijne Paasdagen!!!

             Carina Veling

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Spiegelpapier
Karton

* Snijmallen/ Dies* 
Creative Expressions - Stitched Blooms - CEDLH1013

 * Embossing * 
Creative Expressions - Sublime Swirls 3D folder - EF3D001

*Overig/Rest*
Ranger - Glossy Accents
Dubbelzijdige tape

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===