dinsdag 28 mei 2019

Double the happiness!


Hallo lieve mensen! Fijn dat jullie op het blog kijken vandaag! Bedankt voor jullie mooie reactie op mijn vorige bericht.


Wat is beter dan één kaart? Twee kaarten! In dit blog bericht, laat ik jullie één manier zien waarmee je twee kaarten kan maken van één achtergrond. Mijn kaarten duren ongeveer 3 uur om te maken, maar natuurlijk kan de tijd veel korter zijn als je het iets simpler maakt (of met minder versiering....)

Niet te veel spullen nodig voor de basis van deze kaarten.
Ik begin eerst met het kiezen van een mooi handgemaakt patroon papier. Ik had een pak met allerlei soorten handgemaakte papier gekocht een tijd geleden, dus ik weet niet meer van waar. Hoe dan ook, ik snij het woord "HAPPY" met een snijmal.

Glad Press'n Seal erop.
Daarna, plak ik een stukje Glad Press'n Seal dat ik had gekregen uit Amerika op de achtekant. 

De rood omcirkelde papiertjes wilde ik niet verliezen. Op het einde heb ik ze toch niet gebruikt.
De reden voor de Press'n Seal is zodat alle kleine papiertjes niet kwijt raken in de volgende stap: ik ga het achtergrond papier snijen door het midden van "HAPPY". Op het einde, heb ik de kleine papiertjes niet gebruikt. Als je geen Press'n Seal hebt, doet een dikke washitape of masking papier hetzelfde. 

De wens "birthday" op Press'n Seal maakt het makkelijker om er Glossy Accents overheen te doen. Maar je kan washitape of masking papier gebruiken ipv Press'n Seal.
Voor de eerste kaart, plak ik de bovenkant van de handgemaakte achtergrond papier op de bovenkant van de kaart. Ik stempel "HAPPY" met VersaMark inkt, en heat emboss met Ranger Embossing powder - Princess gold. Deze gouden kleur past bij de gouden kleur op het papier. Daarna snij ik "birthday" drie keer: twee van donkerblauw karton en één van turkoois handgemaakt papier. Ik stapel de woorden met turkoois als bovenste, gebruik een beetje Wink of Stella - Clear er overheen, en maak het af met Ranger Glossy Accents. De laaste stap was pailletten lijmen met Glossy Accents. Er zijn 4 verschillende pailletten kleuren, twee van Craft Sensations en de andere twee van TEDi.

Ik vond kleuren op donker papier een beetje magisch.

Voor de tweede kaart, plak ik de onderkant van het handgemaakte papier op de onderkant van de kaart, stempel "HAPPY" met VersaMark inkt, en heat emboss met Ranger Embossing powder - Princess gold. Daarna stempel ik een bloem met Memento - Tuxedo Black op donkerblauw karton, inkleuren met kleurpotloden, stempel de bloem nog een keer maar met VersaMark, en heat emboss met hetzelfde goud embossing poeder. Ik snijd de bloem eruit met de bijpassende snijmal, plak dubbelzijdig foam tape op de achterkant, en plak dit op mijn kaart. Daarna, plak ik heldere strass steentjes erop.

Tip! Embossen na inkleuren (met kleurpotloden) maakt een strakker en mooier effekt!

De tweede kaart is niet echt klaar. Ik laat dit "open", want het kan een paar soorten kaarten zijn: Happy birthday, Happy anniversary, Happy Mother's day, enz. Dit kan ik straks afmaken als ik een kaart nodig heb!

Tip! Je hoeft niet altijd een kaart af te maken. Een "open" kaart kun je snel afmaken als je een kaart nodig hebt, maar kost niet veel tijd om te maken!

2 kaarten van 1 achterground!

Wat vond je 2 for 1 achterground kaarten? Ik vond ze leuk om tijd te besparen en je hebt minder resten papier.

Welke van de twee kaarten vindt je de mooiste?

Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!


      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Handgemaakte papier set
Hobby karton Donkerblauw 

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - HAPPY - bloem

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - HAPPY - bloem - birthday

* Inkt / Ink*
Tsukineko - VersaMark

* Embossing *
Ranger Embossing Powder - Princess Gold

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
ZIG Kuretake Wink of Stella - Clear
BBNC - Kleurpotloden

*Overig/Rest*
Ranger - Glossy Accents
Craft Sensations - Pailletten
TEDi - Pailletten
Glad - Press'n Seal
Foam tape
Clear strass steentjes 3mm/4mm

7 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze ontzettend mooi Emma! Ik kan echt niet kiezen hoor!
    Wat een handig spul die press’n sale,ik had eens gegoogled...
    Fijne dinsdag en lieve groetjes, Wilma x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wilma! Hartstikke bedankt! De kaart met de bloem had ik eindelijk gebruikt als een moederdag kaart voor mijn schoonmoeder. :) Ja, de Press'n Seal is handig spul. Jammer is het is niet verkrijgbaar in NLD (behalve op webshop voor US/GB/AU eten).

      Verwijderen
  2. Ze zijn zoals gewoonlijk weer prachtig geworden Emma.
    Ik heb ook vaker gehoord over dat press'n seal, het is in Nederland geloof ik alleen te koop via de webshops die US en GB food en zo verkopen, dus mocht je nieuwe nodig hebben, of ander eten vanuit de US willen bestellen! :)

    gr Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Carina! Inderdaad zijn ze alleen te koop via webshops (voor US/GB/AU eten). Als ik weer naar Amerika toe, of ken iemand dat gaat daar, zal ik een doosje halen/vragen voor je? :)

      Verwijderen
    2. Oh Emma, dat is heel lief van je! :*

      Verwijderen
  3. Hoi hoi Emma
    Wat een mooie kaarten heb je gemaakt, kiezen vind ik altijd moeilijk, maar als het echt moet kies ik de kaart met bloem
    LiefsMartha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Martha! Ik vind het ook moeilijk te kiezen. Ik denk ik zal ook de bloem kiezen want ik hou van bloemen.

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===