dinsdag 4 juni 2019

Shining Flowers


Het is nu de zesde maand van 2019. Tijd gaat snel, he? Voordat ik doorga met de kaart, wil ik je bedanken dat je hier bent en reacties achterlaat!

Stencils zijn knutselspullen dat je kan gebruiken met meerdere technieken. Ze zijn goedkoop of je kan ze zelf maken! Vandaag laat ik aan jou één van de vele technieken zien die je kan gebruiken met stencils.


De gele achtergrond is gemaakt met een stencil. Het duurt ongeveerd een uur om deze kaart te maken en het is niet heel moeilijk.


Ik begin met het leggen van het stencil op mijn witte hobby karton en maak het vast met paarse masking tape. Dan wrijf ik Distress Oxide Squeezed lemonade met de Ranger ink blending tool over het stencil en papier in een cirkel vorm. Daarna doe ik hetzelfde, maar dan met Distress Oxide Fossilized amber en meer rond de zon.

Inkt, stencil, blending tool, en papier.
Nu was ik nieuwsgierig naar het resultaat en haalde het stencil eraf. Ik vond het een beetje raar met de zon als een wit rondje, dus ik wreef met de twee gele inkten, zonder stencil erop, over het papier. Daarna leg ik het stencil nog en keer over het papier (op hetzelfde plek), wrijf nog een keer met de inkt, en verstuif met een shimmer spray. Ik dep het water af en haal het stencil er nog een keer af. Nu was de achtergrond klaar.

Shiny!
De volgende stap was het kader maken.  Dit heb ik gemaakt met twee rechthoek snijmallen, één kleiner dan de andere.  Ik snijd dit twee keer en maak er een stapel van. Daarna snijd ik de gestencilde achtergrond met de grootste snijmal en zet dit achter het kader. Uiteindelijk, plak ik het kader op een witte kaart waar ik een beetje inkt op had gespat.

De Glad Press'n Seal zijn super cool (en handig!)
De bloemen en bladeren had ik al eerder gestempeld, gekleurd met Twinmarkers, en uitgestanst met de snijmallen. Dus, ik hoefde de bloemen en bladeren alleen op een leuke manier in het kader te plaatsen.

Alle stukjes blijven op dezelfde plek!
Toon ik blij was met mijn bloemenarrangement, plakte ik een stukje Glad Press'n Seal erop.  Met de Press'n Seal, blijven de bloemen op dezelfde plek bij elkaar. Hier en daar zitten de bloemen en bladeren wat over elkaar heen met een klein beetje lijm ertussen. Daarna, plak ik foam tape erachter en plak ik het hele bloemen figuur op het kader die al op de kaart zat. De laatste stap was het stempelen en embossen van de wens strip "You're in my heart" waarna die op de kaart geplakt kan worden.

Een kaartje voor mijn moeder.
Deze kaart heb ik gemaakt voor mijn moeder voor moederdag. Denk je dat het ook een andere kaart kan zijn in plaats van een moederdagskaart?

Stencils zijn leuk "gereedschap" om mee te werken. Vind jij het ook leuk met stencils werken?

Bedankt voor het lezen en tot volgende keer!


      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
* Stempels/ Stamps *
* Snijmallen/ Dies*
* Stencils/ Masks*
* Inkt / Ink*
* Embossing *
* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
*Overig/Rest*

3 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Emma
  Mooi bloemrijk vrolijk kaartje heb je gemaakt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Emma, wat een prachtige bloemen kaart.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart Emma en leuke tips wat je doorgeven. Ik zou graag de Glad Press en Seal in mijn webwinkel wil verkopen maar helaas. Dit zijn niet verkrijgbaar in Nederland bij de groothandel.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===