zaterdag 6 juli 2019

Mondriaan achtergrond met Silhouette

Wat mis ik het om een review te doen. Binnenkort kom ik weer met een aantal ervan. Maar vandaag ga ik eerst aan de slag met twee kaarten, geïnspireerd op twee filmpjes van YouTube. De links naar de filmpjes vind je verderop in mijn bericht. 

Ook nog hartelijk dank voor al jullie reacties afgelopen week. We waarderen dit oprecht.


Ik zag de filmpjes op YouTube en dacht: Dat kan op een Mondriaan manier gedaan worden. Daarom heb ik heldere kleuren gebruikt in de achtergrond met wit en zwart accenten. 

Deze kaarten zijn niet moeilijk te maken en door iedereen te doen. Kleuren met alcohol markers vat wat tijd. De planning en kleuren namen de meeste tijd.

=== Close-up foto's ===

Ik heb maar twee kaarten om met jullie te delen. Voor de achtergronden had ik de Twin Markers van Deco Time alsook Paint Markers van Service Pack BV in huis. Helaas had ik geen snijmallen voor wat ik in de voorgrond wou doen. Dus de voorgronden zijn gemaakt met de Cricut Maker. De ontwerpen zijn niet van mijzelf maar zijn gratis te downloaden op de links die aangegeven staan bij de foto's.

Mijn eerste kaart is mijn concept. Ik vond deze fiets met bloemen zo leuk dat ik er gelijk iets mee wou doen. Maar deze kaart nam wel veel tijd omdat ik alle losse stukjes apart moest kleuren en plakken.

Concept kaart: Fiets met bloemen (gekleurd) 
Voor degenen die een smart elektronische snijmachine hebben, de plaatje kunnen jullie vinden op Apex Embroidery Designs. De link neemt je mee naar de desbetreffende download pagina.

Ook al heb je geen smart elektronische snijmachine kan je alsnog downloaden en met de hand uitknippen.  Het leuke van een SVG bestand is dat je dit zo groot of klein kan maken als je dit graag wilt.

Maar goed, terug naar de kaart. De buitenlijnen van het plaatje heb ik met de Cricut Maker op de oplegkaart geschetst. Dat is zodat ik precies kan zien waar ik de lijnen wil plaatsen.

Deze blokken heb ik gekleurd met Twin Markers. Daarna heb ik alle lijnen en accenten aangebracht met Paint Markers in zwart en wit.

Omdat ik al de buitenlijnen had van de fiets op de achtergrond kon ik eenvoudig alle stukjes op de juiste plek plakken.

Voor mijn tweede kaart heb ik hetzelfde achtergrond effect gebruikt maar gekozen voor een silhouette voorgrond. Hoe ik deze kaart maakte zie je terug in mijn filmpje verderop in mijn bericht.

Uitlegkaart: koppel silhouette
Voor degenen die een smart elektronische snijmachine hebben, het plaatje kunnen jullie vinden op Apex Embroidery Designs. De link neemt je mee naar de desbetreffende download pagina.

De meeste handelingen zijn hetzelfde, alleen de blokken en kleuren alsook de voorgrond zijn veranderd. 

De silhouette heb ik gekleurd met Wink of Stella Glitter Brush pen in goud, en met een Pentell Gel Pen de tekst geschreven in goud.

=== Filmpje ===


=== Inspiratie === 

Zoals ik al zei, mijn kaarten zijn geïnspireerd door andere designers. Van Sandy Allnock en Kristina Werner kreeg ik het idee voor de Mondriaan achtergrond. Door op de namen te klikken ga je gelijk naar de filmpjes die me inspireerde.

Gebruik je ook soms plaatjes die niet in je snijmal of stempel voorraad te vinden is? Ja? Hoe doe je dit dan?

Fijn weekend!!!

             Carina Veling

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Joy!Crafts - Basiskaarten - 13.5 x 13.5 cm
Kippers Hobby - WaterArt Oplegkaarten 13 x 13 cm
Fast Print - Karton Zwart

*Machines*
Cricut - Maker

 * SVG Cut Files * 
Apex Embroidery Designs - Couple Silhouette
Apex Embroidery Designs - Bike with flowers

 * Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
Deco Time - Twin Markers
Service Pack BV - Paint Markers
Cricut - Fine Liner - 0.4 tip - Zwart
Pentell - Gel Pen - Metallic Gold
Kuretake - Wink of Stella Glitter Brush Pen - Gold

*Overig/Rest*
3L Scrapbook Adhesives - EZ Runner Grand
Ranger - Glossy Accents

6 opmerkingen:

  1. Ik vind je 1de kaart persoonlijk het mooiste, vind het kleurverloop in de blokken prachtig. Dank je welvoor de links trouwens.

    Ik gebruik idd heel vaak digi images, maak ook vaak mijn teksten (sentiments) op mijn laptop, die print ik dan uit om dan weer met foil te bewerken.

    Ik ga kijken of ik vandaag nog de tijd krijg om je video te bekijken.
    Liefs en fijn weekend
    Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Carina, Graag gedaan. Ja de eerste kaart vind ik ook mooi maar er zit veel kleine onderdelen wat geplakt moet worden. hihihi...

      Verwijderen
  2. Hoi hoi Sandie
    Prachtige kaarten heb je gemaakt met deze leuke stijl mooi Mondriaan! Ook het filmpje is weer super duidelijk!
    Fijn weekend,
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw Sandie, wat een mooie kaarten!
    Lieve groetjes, Wilma xx

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===