maandag 12 augustus 2019

Hartje van.......



Voor deze week mag ik jullie weer een onwijs leuk thema laten zien, decopage...Ik had dit nog nooit gedaan maar het is me weer gelukt en ben reuze trots op het resultaat.
Graag wil ik jullie weer bedanken voor de lieve berichtjes op mijn vorige post,het is zo leuk om ze elke week weer te lezen.




Hier kun je goed zien dat de tekststempel links en rechts 
is afgedrukt op het ricepaper

Moeilijk om te maken, ik vond van niet en dit is de eerste keer dat ik decopage met toebehoren heb gemaakt. Ik zeg gewoon doen, ga de uitdaging aan en het lukt😍. Wel neemt het een paar uur in beslag maar dat heeft ook met de droogtijd te maken.

Het "Harten" doosje heb ik gekocht in de goedkope winkel in naturel kleur,  ben begonnen om het helemaal in de witte gesso te zetten, en na een poosje droogtijd nogmaals in de witte gesso. Daarna heb ik ricepaper van ITD gebruikt, dit zijn flinterdunne A-4 velletjes, het gedeelte wat ik wilde gebruiken nat gesproeid met de spray bottle en het toen heel voorzichtig gescheurd,doordat het nat is kun je het nl. goed in model scheuren. Vervolgens op het doosje een matte gel gesmeerd met een kwastje en hier het ricepaper op bevestigd, en vervolgens met het kwastje met matte gel ook aan de bovenkant goed over het ricepaper met de gel gegaan zodat het goed vast zit vooral aan de randen en door de gel droogt het mooi op en zie de randen niet meer als het droog is.
Dit heb ik zeker een paar uur aan de lucht laten drogen, en daarna ben ik verder gegaan met het bewerken van het doosje. Hier voor heb ik gele en groene acrylverf gemengd met water en goed doorgeroerd en dit met een kwastje op het doosje aangebracht en meteen met een stukje keukenrol weer gedept zodat het heel subtiel blijft.

close-up van de zijkant

Hierna heb ik nog een lichte kleur bruin/goud toegevoegd en dit ook met een kwastje aangebracht en weer afgedept. Daarna nog wat wax toegevoegd in groen en goud voor een mooie glans wat helaas op de foto niet te zien is, en als laatste toen alles droog was nog een tekst stempel met een onleesbare tekst gebruikt en gestempeld met bruine inkt, dit heb ik voor een gedeelte over het ricepaper gedaan. Heb het bewust een beetje rustig gehouden wat aankleding betreft maar je kan dit zeker uitbreiden met takjes,bloemen, knoopjes etc....

Pimpen jullie ook wel doosje of potjes op met decopage of ricepaper?
Laat je mooie werkjes gerust zien op onze facebook pagina.


===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
ITD- collection - ricepaper R1174

 * Stempels/ Stamps *
Tekststempel - niet meer leverbaar

 * Inkt / Ink*
Brillance - coffee brown

 *Overig/Rest*
Doosje "Hart"
Dutch dobaa doo - gesso wit
Liquitex - matte gel
Nuvo - spray bottle
Van Bleiswijck acrylverf - Yellow mid- sap green - gold
Opal magic wax - vintage silk
Art alchemy - amethyst magic

7 opmerkingen:

  1. Ook hier schijnt het zonnetje in Limburg, hij is schitterend geworden Willie, leuk idee met rice paper. Mooie kleuren goed gelukt.

    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Anita,dit is zo leuk om te doen.

      Liefs Willie

      Verwijderen
  2. Hoi hoi Willie
    Heel mooi hartdoosje heb je gemaakt,ik pimp ook weleens wat maar ricepaper heb ik nog nooit gebruikt wel tissuepaper en servetjes!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rice paper is wat dunner dan tissue of servetjes,je hebt dan maar 1 laag en heel gemakkelijk om te verwerken ook op kaarten.
      Dank je wel voor je bericht Martha.

      Liefs Willie

      Verwijderen
  3. Hij is prachtig geworden Willie.
    De kleuren passen ook perfect bij elkaar.

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel Carina, het is altijd afwachten wat het word als je met zoiets gaat werken dat is juist het leuke eraan.

    Liefs Willie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Knap werk Willie, is toch wel een geduld klusje....
    Mooi doosje heb je zo toch!
    Lieve groetjes, Wilma xx

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===