zaterdag 26 oktober 2019

Review & Vergelijking: Nellie's Choice - Mixed Media Brushes

Eerst wou ik hier niet aan beginnen. Al moet ik voor de webwinkel de nieuwste producten toevoegen, ga ik persoonlijk niet altijd mee in de trends. Toch kreeg ik interesse om een review te doen over de Mixed Media Brushes van Nellie's Choice.


De Mixed Media Brushes zijn dezelfde als de Amerikaanse varianten. Er zijn veel verschillende merken die deze borstels in hun assortiment hebben toegevoegd, maar nu voor het eerst van een Nederlands merk.

Ik ga ook een vergelijking doen tussen deze borstels met blending tools en de V7 kwast.

=== Algemene Overzicht ===

De borstels komen in een plastic verpakking met één borstel per verpakking. Er zijn zes verschillende maten verkrijgbaar. Er is ook een ronde houder voor het opbergen van de borstels. Deze is apart verkrijgbaar.

Afbeeldingsresultaat voor Nellie's Choice Mixed Media brushes
Nellie's Choice Mixed Media Brushes in houder
De borstels zijn in de kleur zwart met de merknaam op het handvat aangebracht.

Het handvat en de achtekant van de borstel zijn van hard kunststof. De nek van de borstel is buigbaar en soepel om mee te werken tijdens blenderen van inkt.

Het haar van de borstel is super zacht en is ovaal van vorm. Het is creme kleurig met een bruine kleur aan de punten.

=== Tests en Vergelijkingen===

Even een melding dat ik het product zelf heb aangekocht. Ik ben door niemand benaderd om dit review te doen en ik krijg er ook geen vergoeding voor.

Alle tests zijn ook terug te zien in mijn filmpje verderop in mijn bericht.

De Mixed Media Brushes zijn speciaal gemaakt voor het blenderen van inkt. Daarom is dit dan ook mijn eerste test. Voor al mijn tests gebruik ik de Wendy Vecchi Make Art Blendable dye inkt, maar dit kan ook met andere inkt soorten gebruikt worden. Ook het resultaat zal in alle waarschijnlijkheid er anders uitzien.

Eerst wou ik testen hoe dit zou gaan met een stencil. Op het volgende plaatje zie je het resultaat hiervan.

Vergelijking met stencil
Dit moet gezegd worden. De borstel ligt ergonomisch in de hand, en de veeractie van de Mixed Media brushes geeft weinig tot geen last op de gewrichten.

Ik moest wel wat vaker inkt opnemen, maar je krijgt een goede verloop van donker naar licht. Dit kan verschillen bij andere inkt zoals Distress en Distress Oxide inkt. De lichte kant heeft een mooie poederachtige uitstraling zonder enige harde randen.
  • Vergelijking:
    • V7: Geeft bijna een evenwaardige blendering door het stencil heen, en heeft ook een poederachtige uitstraling aan de lichte kant. Ook hier zijn geen harde lijnen zichtbaar.
    • Blending Tool: Mijn blending tool was al gebruikt dus kreeg ik gelijk een heel goede kleur op het papier, alleen blijft de kleur wat langer donker en het einde geeft een donker effect. 
Voor de volgende test wil ik kijken hoe de ink blending gaat zonder een stencil. 

Ink blending zonder stencil
Het blenderen ging zoals verwacht. Je moet er aan wennen waar om je vinger te plaatsen. Ik plaats mijn wijsvinger waar de steel en de borstel bij elkaar komen. Wil je meer druk op de borstel, dan kan je jou vinger op de ronde achterkant van de borstel houden. Hierdoor krijg je meer druk op de borstel.

Zoals je kunt zien heb je aan de bovenkant een donker stukje aan de rand. Dit is waar ik iedere keer begon met blenderen. Dus vanaf het werkoppervlak naar het papier.
  • Vergelijking: 
    • Blending tool: Omdat mijn blending tool al reeds ingewerkt is, kreeg ik veel meer dekking, maar ook veel streepjes die moeilijk zijn om weg te werken. 
    • V7: Ook hier is het blenderen evenwaardig met een poederachtig verloop. 
Blenderen kan ook met meerdere kleuren gedaan worden. Dus is dat mijn volgende test. 

Blendering met twee kleuren
De blendering van kleuren ging ook goed. Wat ik leuk vond was dat ik met dezelfde borstel beide kleuren kon doen. Je moet wel eerst de borstel even aanwrijven op een lapje om de overtollige kleur weg te halen. 
  • Vergelijking:
    • Blending Tool: Je heb óf twee blending tools of een blending tool met twee schuimlapjes nodig. Ook hier geld dat als je blending tool al ingewerkt is dat je weinig kleur hoeft op te nemen. De kleur en het verloop is zeer dekkend. 
    • V7: Ook hier is de kleur en verloop dekkend. Mijn groene inktkussen is nog erg nat dus nam de kwast wel veel inkt op. Hier kreeg ik hetzelfde als bij de blending tool. Veel streepjes en onevenredige inkt op het papier. 
Een alternatieve manier om de tools te gebruiken is de stippentechniek. Dit is dan ook mijn volgende test. 

Stippentest
Nu moet ik toegeven dat de borstels niet ideaal zijn voor deze techniek, maar dit zou wel leuk zijn als dit zou werken. Omdat de borstel buigzaam is, dacht ik dat de stippen techniek zou werken maar je krijgt alleen maar een eivormige afdruk. 
  • Vergelijking: 
    • Blending Tool: Je kunt de tool draaien en cirkels maken voor een Bokah effect. Leuk voor een achtergrond. Op de foto is dit niet goed zichtbaar, maar er zijn meerdere cirkels gedaan. 
    • V7: Voor deze test is de kwast de winnaar. Je kunt het haar van de kwast in verschillende vormen manupileren om verschillende afdrukken op je papier te creeren. 

=== Externe tips ===

Voor tips met Distress Oxide kan je kijken naar de volgende YouTube filmpjes.
  • Jennifer McGuire heeft een video van alle verschillende Amerikaanse merken en ze gebruikt Distress Oxide en Gina K dye inkt ermee. 
  • Sandy Alnock heeft een leuk idee om het blenderen makkelijker te maken.

=== Mijn Bevinding ===

Ik houd van tools met meerwaarde. Maar heeft de Mixed Media Brushes nu meerwaarde of niet? Je kunt er mee blenderen, maar niet juist extra technieken. Meerwaarde is niet alleen hoeveel technieken je ermee kunt, maar ook andere factoren spelen mee. 

Prijsgewijs vind ik de Mixed Media Brushes niet duur. Afzonderlijk wisselt de prijs tussen losse borstels vanaf €2,- tot €7,- afhangend van de maat. Het opbergrekje is gemiddeld €14,-. Dit lijkt wel prijzig maar je kunt meerdere kleuren met dezelfde borstel doen. Dus de borstel kan meerdere keren gebruikt worden zonder dat dit vervangen moet worden. Ook is er een schoonmaakborstel voor gemiddeld €3,-.
  • Blending tools hebben een gemiddelde prijs van €5,- voor twee blending tools met 4 schuimlapjes. Hier moet je vooral iedere keer nieuwe schuimlapjes kopen omdat de lapjes gaan schilveren en makkelijk beschadigen. Opberging hiervoor is ook moeilijk aan te komen en is meestal best prijzig. 
  • V7 kwasten zijn verkrijgbaar bij de Action, Dus wel goedkoop, maar je moet hier ook veel van aankopen voor verschillende kleuren. Het haar van de kwasten is niet zo makkelijk schoon te krijgen als de Mixed Media Brushes
De borstels zijn ergonomisch ontworpen en geeft minder last op gewrichten en is ook te gebruiken voor mensen met Reuma. 

Schoonmaak van de borstels is ook super makkelijk. Dit kan gewoon op een droog lapje. Eens in de zoveel tijd even op een nat doekje, en als je dit echt wilt wassen kan dat ook maar dan wel met een zachte zeep voor kwasten. Het laatste hoef echt denk ik maar één keer per jaar. 

Voor mij persoonlijk gebruik ik reeds de V7 en blending tools samen op projecten, maar tegenwoordig heb ik veel last van mijn gewrichten, dus ga ik toch overstappen naar de borstels. 

Van mij krijgt dit product een aanbeveling en zal jullie mij dit meerdere malen zien gebruiken in mijn filmpjes.

=== Filmpje ===


Nog een fijn weekend toegewenst.

             Carina Veling

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Kippers Hobby - WaterArt Aquarelpapier

* Inkt / Ink* 
Wendy Vecchi - Make Art Blendable dye ink

 *Overig/Rest*
Nellies Choice - Mixed Media Brushes
V7 - Action Kwast 
Blending tool
Masking tape
Lapje

2 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===