donderdag 21 november 2019

Hello... schets!


Fijne donderdag lieve knutselaars! Allereerst bedankt voor de reacties op mijn laatste bericht! Mijn excuses dat ik niet zo snel op de reacties kan reageren, ik heb het druk met mijn 4-daagse baan en ben moeder van twee jonge kinderen! Hoe dan ook; naar de kaart!


Deze kaart maakt gebruik van maskeertechnieken om de verschillende kleuren te krijgen en is redelijk eenvoudig te maken, maar een stamping tool zal enorm helpen! Het kostte me ongeveer 2 uur om te voltooien.

November schets!

Deze kaart is gemaakt volgens de Hobby Alternatief november-schets. Vroeger dacht ik dat schetsen eenvoudige taken waren, maar ik begin te merken dat ze niet zo gemakkelijk zijn om mee te werken vanwege alle mogelijkheden die je kan verzinnen! Vooral voor een crafter zoals ik die haar grenzen verlegt en buiten de kaders denkt, moest ik mezelf deze keer vastbinden om de schets te volgen, maar het creatieve gedeelte was denken aan een leuke techniek om te gebruiken!

Er zit maskeerpapier op!

Er zijn veel manieren om deze kaart te maken, maar dit is hoe ik besloot om de kaart te maken: maskers gebruiken. Ik knip een stuk karton van 13x13cm en plak er een stuk maskeerpapier op. Met het maskeerpapier is mijn karton beschermd. Op het maskeerpapier tekende ik een horizontale lijn om het midden aan te geven. Vanaf daar volgde ik drie vierkanten volgens de schets van dezelfde vierkante snijmal die ik later zal gebruiken. Toen ik blij was met de posities, sneede ik de vierkanten uit en verwijderde het maskeerpapier van de kaart en legde de uitgesneden vierkanten opzij.

Zo stempel je op de hele papier.

Met removable tape plakte ik de kaart op mijn Stamping Buddy en stempelde ik met Distress Oxide pumice stone.

Tip! Wanneer je over het gehele oppervlak van uw papier wilt stempelen, gebruikt je removable tape op de achterkant van het papier om het tijdelijk ingedrukt te houden.

Vierkantjes in de gaten!

Nadat het grijs was gestempeld, stak ik de vierkante stukken terug in het gat (met verwijderbare tape aan de achterkant ook), verwijderde het maskeerpapier van het bovenste vierkant en verwijderde het grotere karton uit de stamping tool. Ik ging toen verder met het inkleuren van het gedeelte van de stempel voor het bovenste vierkant met Distress Oxide mowed lawn en gestempeld. Toen dat klaar was, ging ik verder naar het volgende vierkant: ik verwijderde het maskeerpapier van het volgende stuk en haalde het stuk eruit dat net was gestempeld. Ik herhaalde dit nog een keer voor het laatste vierkant. Het tweede vierkant gebruikte broken china en het laatste was seedless preserves conserven.

Zo glitterend ... foto doet het geen recht!

Toen dit allemaal klaar was, heb ik een "rand" voor de drie vierkanten gemeten en een '>' vorm uit donkerblauw karton gesneden. Ik plakte toen de 3 vierkanten op het donkerblauwe karton. Vervolgens sneede ik driemaal "hello" uit het zwarte karton, stapelde ze op elkaar en bracht Nuvo Glitter Drops white blizzard erop aan en liet het drogen.

Tip! Om te voorkomen dat jouw ingewikkelde stukken bewegen wanneer je dingen zoals Glossy Accents of Nuvo probeert toe te passen, plakt je het op een stuk washi/masking tape dat op jouw werkoppervlak is geplakt!

De volgende stappen waren plakken op een stuk donkerblauw satijnen lint, vervolgens de '>' vorm en de "hello" allemaal op het karton met de grijze gestempelde afbeelding. Ik heb vervolgens het hele ding op een 13,5x13,5 cm crèmewit linnen getextureerde kaartbasis geplakt. Ik heb toen 4 steentjes toegevoegd om de schets af te maken en de kaart was klaar! Nou ja, niet helemaal. Ik heb ruimte gelaten voor een sentimentstrook die onder de "hello" moet worden toegevoegd, dus dit kan een kaart zijn voor bijna elke gelegenheid, zoals "Hello birthday boy!"

Close-up!

Ik denk dat deze kaart niet mogelijk zou zijn zonder een stamping tool of het maskeerpapier. Ik vind het leuk hoe de gestempelde afbeelding subtiel gestroomlijnd is vanwege deze twee items!

Heb je een favoriete tool? In december zal ik een bericht schrijven over mijn favoriete tools, dus houd dit in de gaten, en tot het volgende bericht!


 Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Hobby karton - wit, donker blauw, zwart, cremewit met linnen textuur

* Stempels / Stamps *
Ali Express - achtergrond stempel

* Snijmallen / Dies*
RT Beheer BV - vierkant
Ali Express - hello

* Inkt / Ink*

* Overig / Rest *
Craft Sensations - Satin Ribbon & Bows [CR0284/16A]
Nuvo Glitter drops - White blizzard
Nellie's Choice - Masking pad with stick back 15x15cm
Nellie Snellen - Stamping Buddy Pro
UIT-hobby -  Glue tape Removable
Ali Express - strass steentjes

4 opmerkingen:

 1. Emma het is een plaatje geworden je uitvoering van de sketch!!
  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Emma, hij is gewoon prachtig geworden, heel mooi ook hoe het patroon van de vierkantjes doorlopen met de achtergrond.

  XoXo Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Emma
  Wat leuk doordacht dit kaartje
  Mooi gemaakt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schitterende uitvoering van de leuke sketch Emma.
  Lieve groetjes, Wilma xx

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===