woensdag 3 juni 2020

Thee-licht doosje

Hallo, ik ben Gaby en sinds kort nieuw in het Design Team. Dit is mijn eerste blog die ik maak... Ik werk in de thuiszorg en was op zoek naar een leuke attentie voor mijn cliënten. Ik wilde hun een hart onder de riem steken. Het moest niet te moeilijk zijn omdat ik er best veel van nodig had, maar wel leuk zodat ze er blij van zouden worden.

Het idee met het doosje spraak me wel aan.


De basis van dit doosje is binnen een half uur klaar. De tijd die het opmaken in beslag neemt ligt aan jezelf.

Ik ben op zoek gegaan op Pinterest  voor iets wat snel gemaakt kan worden. Daar kan je zo maar honderden voorbeelden vinden.

Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en ook de maten aangepast. Het is een klein doosje in de vorm van een soort pizza-doos waar precies een groot theelicht in past. Hier heb je niet veel dingen voor nodig... eigenlijk allemaal basismateriaal wat iedereen wel in huis heeft.

Het basisdoosje heb je in een half uurtje klaar en het opmaken kun je zo kort of lang maken als je zelf wil. Ligt er helemaal aan of je nog stansjes van bloemen en blaadjes hebt liggen die je kunt gebruiken. Of dat je het heel anders opmaakt met bijvoorbeeld een klein plaatje of wat je ook maar kunt verzinnen. Je fantasie heeft geen grenzen. Het is een leuke attentie voor een gastvrouw/heer, maar ook een graag gezien cadeautje met een financiële bijdrage, die je onder het theelicht kunt plaatsen. De benodigde materialen vind je in de productlijst. Basiskleuren, designpapier en opmaak kun je aanpassen aan je eigen smaak.

De onderstaande schets heb ik getekend met de maten die ik gebruikte voor mijn doosje. Deze kun je aanpassen om grotere of juist kleinere doosjes te maken.

template van het doosje.

Alles in rood wordt weg gesneden/geknipt. 

Bij de tabs is het makkelijk om een schuin stukje weg te knippen, zodat de tabs goed in de openingen passen en het dichtplakken makkelijker gaat.

Het rondje eruit stansen moet gedaan worden voor je het doosje in elkaar plakt, anders gaat dit niet meer. Je kunt hier kiezen voor elke vorm snijmal zolang die maar past in het gedeelte waar je de opening wilt. (ster, vierkant...)
Tip: Als je geen snijmallen hebt maar toch een opening wilt maken, teken dan de opening met een grafietpotlood, maak een opening in het midden van de schets en je kunt de opening met een schaar uitknippen. (bij mijn schets heb ik gewoon een rolletje plakband gebruikt om de cirkel te tekenen)
Voor mijn doosje heb ik de cirkel gestanst, en het doosje in elkaar geplakt. Daarna heb ik een kader voor de cirkel uit gestanst en dit gebruikt om mijn doosje af te werken. Bloemen en blaadjes heb ik met 3D kit opgeplakt. Een klein label met strik en tekst erop en een aantal plakparels erbij en mijn doosje is klaar.

Alle lijnen die niet gesneden worden zijn rillijnen. Wanneer je de rillijnen vouwt, gebruik dan een bone folder (vouwbeen) om de vouwlijnen goed aan te wrijven.

Tip!: Wanneer je een doosje maakt gebruik dan steviger card stock, omdat die niet zo makkelijk scheurt of beschadigd als je die gaat vouwen.

Vind je het zelf ook leuk om dit doosje te maken? Laat een reactie achter en ik kom kijken op je blog naar je creaties. Ook kun je lid worden en je creatie laten bewonderen op onze fb groep HA Creative Tips & Trucs.

Fijne week voor jullie..

         

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper * *
 Deco Time designpapier, 
Linnen cardstock

Stempels/ Stamps *
Marianne design mini-labels

* Snijmallen/ Dies* 
AliExpress nestabilities rond en schulprand 
Marianne Design mini-labels  
 Find IT Media blaadjes

* Inkt / Ink* 
Tsukineko Versafine zwart

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils * 
potlood (Grafiet HB)

*Overig/Rest*
 Vaessen Creatief snij-rilplaat
Gemini stansmaschine
DDBD lijm
Olba lijmkit
bloemetjes, 
plakparels
liniaal 

12 opmerkingen:

  1. Hoi Gaby, het is een prachtig doosje geworden, ik weet zeker dat de ontvangers er heel blij mee zijn.

    Oh ja en Welkom bij het team! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor de leuke reactie. Met een beetje hulp van de rest van dit top team zal het wel lukken.
      groetjes Gaby

      Verwijderen
  2. Oh ja, vergeten te zeggen, ik ben begonnen met doosjes maken. Als verpakkingen voor mijn zelfgemaakte sieraden. Daarna kwam de overstap naar kaarten maken. :)

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij was het andersom... eerst keramiek, dan kaarten en nu doosjes. Maar ook Kaarten maak ik nog geregeld.
      Liefs Gaby

      Verwijderen
  3. Leuke binnenkomer Gaby, je maakte een prachtig doosje en meteen een patroon erbij,super. Ikzelf heb niet veel met doosjes. Heel veel succes met hobbyalternatief. Lieve groetjes xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke reactie. Als je maar een hobby hebt gevonden waar je je creativiteit kwijt kunt.

      Liefs Gaby

      Verwijderen
  4. Ha Gaby leuk dat je designer van HA bent gewoden!
    Mooi doosje heb je gemaakt, daar zullen de cliënten blij van worden, met een lichtje in deze moeilijke tijd!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke reactie. De cliënten waren er heel blij mee... menig traantje is er gevloeid.

      Liefs Gaby

      Verwijderen
  5. Leuk gedaan Gaby. Veel succes ermee. Zal straks boven even zoekenof ik nog wat bloemen en blaadjes voor je heb. Mijn jongste kleindochter heeft nogal wat meegenomen. grts leny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel voor je leuke reactie. Leuk dat je kleindochter blijkbaar ook creatief is... samen lekker freubelen.

    Liefs Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Gaby, wat een leuke eerste bericht. Ben trots op je.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je Sandie.... met een beetje(veel) hulp van jullie lukt het wel.

    Liefs Gaby

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===