vrijdag 10 juli 2020

Gnome kerst

Ik zie net dat het alweer Juli is, ik mag van mijzelf weer kerstkaarten met jullie delen, de eerste voor dit jaar, deze Gnome Kerst kaart had ik in februari al gemaakt en jonge wat was het moeilijk om die niet eerder met jullie te delen.

Gnome kerst - vmcdesigns.nl

De kaart zelf kan door iedereen gemaakt worden en kan met een half uurtje tot 3 kwartier klaar zijn, op het drogen van de Nuvo drops na dan. 

Even nadenken of ik mij nog alles kan herinneren hoe ik hem gemaakt had.  Gelukkig had ik de gebruikte materialen toen wel allemaal opgeschreven, deze vinden jullie onderaan dit bericht.

De kaart zelf is gemaakt van een dubbel gevouwen half A4, met daarboven op maar 1 opleg vel, waardoor de kaart niet veel weegt als je hem wil versturen. Op dit opleg vel had ik met masking tape een streep iets naar de zijkant afgeplakt en deze streep had ik met met een spons verfroller een grijs blauwe kleur gegeven.  
Tip! als masking tape gebruik ik gewone paarse schilderstape. maar ook de andere soorten werken goed. Mochten ze teveel plakken plak ze dan van te voren even op je arm of kleding, dit verminderd een groot deel van de plaklaag. Ook post-its werken heel goed om tijdelijk iets af te plakken. 
Laat de masking tape nog zitten voor de volgende stap, ik heb hiervoor een lange stempel met sterren genomen en deze met Versafine inkt over de grijs blauwe streep gestempeld, maar je kan hiervoor ook kleinere stempels gebruiken, deze stempel je dan gewoon een paar keer. 

Gnome kerst - vmcdesigns.nl
Close-up van de balk met sterren.

Aan de zijkant van de streep had ik bovenin een sentiment gezet en daaronder een Gnome. 
De gnome had ik ingekleurd met aqua markers en mica water zodat er een beetje glitter in de kleur zat.
Tip! Ik kleur zelden rechtstreeks met aqua markers op papier maar zet altijd wat kleur op een gelamineerd vel wit papier en neem dan de inkt op met een vochtig penseel. 
Om mijn kaart verder af te maken had ik het opleg vel een halve cm kleiner gesneden dan de basis kaart en deze had ik toen met sticky tape op de kaart geplakt. Verder had ik nog een paar Nuvo Drops erop gezet en toen was mijn kaart klaar.

Gnome kerst - vmcdesigns.nl
Mijn kaart. 

Op mijn eigen blog komt een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere creaties in 1 van mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over mijn creatie, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Clairefontaine -
210g Grijs
Conqueror - 120g laid (gevergeerd) papier

* Stempels / Stamps *
AliExpress -
Gnome, Tekst
Onbekend - Sterrenrand

* Inkt / Ink *

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
Decotime -
Aquamarkers

Paarse Schilderstape - spons verfroller

4 opmerkingen:

 1. Wat een leukerd dit gnoomekerstkaartje Carina!
  Ik heb die stempeltjes ook en het jeukt gelijk....
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Martha, ik geloof dat er meerdere van deze gnome stempels zijn. Tot nu heb ik alleen deze, wel heb ik een paar als digi stamp.

  Ik ben heel benieuwd naar jou uitvoering(en) ermee. 😊

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kabouter is dit.... Mooie kaart met speelse elementen verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...