woensdag 12 augustus 2020

Baby Mini-album

Heb je dat ook... je hebt iets gezien wat je leuk vind maar de maten bevallen je niet? Dus alles passen, meten en weer veranderen... Als je dit album ook wil maken dan vraag ik je om even alles goed na te meten. Een foutje zit in een kleine hoekje.

Ik was al langer van plan om een album te maken, maar iedere keer had ik wel weer een ander idee. Tot ik dit kleine mini-album op Pinterest zag... Ik was direct verkocht. Simpel, snel te maken en handig om zelf mee te nemen met dierbare foto's of als cadeau. En zeker voor de eerste keer is dit echt wel te doen. Ik heb de maten wel iets aangepast omdat ik het album erg klein vond. Dus als je dit album wil maken.... meet altijd even zelf nog eens na... 


Ik ben begonnen met een stuk cardstock van 3inch x 11inch. Dit heb ik gerild op 4,0 - 4,5 - 5,0 - 5,5 -6,0 - 6,5 en 7,0 inch. Deze maten zijn in inch maar gelukkig gaat het verder met cm. Deze rillijnen heb ik afwisselend als zig-zag gerild. De hoekjes heb ik met een hoekpons afgerond. Dit wordt een deel van het kaft. Dan ben ik verder gegaan met de pagina's. 4 stukjes cardstock van 7,3 x 16,0 cm. Rillen op 8,0 cm.
Tip : Voor wie liever alles in cm wil maken.... 1 inch = 2,54 cm
De 4 Pagina's

Dit zijn dus 8 pagina's voor in het album. Bij het album op Pinterest hadden ze het einde van de kaft met een labelpons bewerkt. Zag er ook leuk uit maar mijn pons was niet groot genoeg. daarom heb ik dat niet gedaan. Achteraf had ik de pagina's 2 cm langer kunnen maken. maar ik vind het niet echt storend dat er plaats is omdat je dan nog met een randpons kunt werken. Toen de pagina's goed gerild waren heb ik bij 2 ervan naast de rillijn aan beide kanten sterk dubbelzijdig plakband geplakt en bij 2 heb ik aan 1 kant van de rillijn plakband geplaatst.

Plakband naast de rillijnen

Ik hoop dat het een beetje duidelijk te zien is. Deze pagina's worden in de zig-zag-rillijnen van de kaft geplakt. Die met 1 plakband aan de eerste en laatste vouwlijn en die met 2 plakbanden in de 2 middelste vouwlijnen. Het is een beetje moeilijk uit te leggen maar als je dit album zelf maakt wijst het zich vanzelf.

Pagina's in het kaft geplakt

Omdat ik de rug niet zo leuk vond het ik er nog een stuk DSP omheen gedaan. Ook hier even zelf meten hoe groot het precies moet zijn. Bij mij was het 21,0 cm x 7,2 cm en rillen op 10,0 cm en 11,0 cm. Van het DSP ook de hoekjes afgerond met de hoekpons. Tussen de kaft en dit DSP heb ik nog lint geplaatst. 

Lint geplaatst

Tip :
In plaats van de hele kaft helemaal te bedekken met DSP kun je er ook voor kiezen om een cirkel of een ander stans alleen om de rug heen te plakken. 

Dit is de basis voor het album. Ik zelf heb er een baby-album van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook vakantiefoto's of foto's van een familiefeestje voor gebruiken of.... er zijn 1000 mogelijkheden.... laat je fantasie vrije loop wat betreft de aankleding van het album. De binnenkant kun je ook nog opmaken. Ik heb er kleine stansjes van babyspulletjes genomen. Maar ik plak die er pas in als ik de foto's heb en dan kan zien waar ze het beste passen en ook dat ze misschien nog deels op de foto komen.

Ik hoop dat ik je kon inspireren om ook eens een album te maken. Krijg ik jou creatie te zien? Dat zou ik heel erg leuk vinden. Heb je nog vragen? Ik geef je heel graag nog verder uitleg. Neem ook eens een kijkje op onze blog voor creaties van de anderen DT-leden... er zijn prachtige creaties bij. Ook een bezoek aan onze fb-pagina is altijd de moeite waard. Ben je nog geen lid van HA Creatief tips&trucs? Wij verheugen ons om je in deze groep te verwelkomen. 

Tot de volgende keer...




       

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.


* Papier/ Paper *
Craft sensations - cardstock
DecoTime - patronenkarton

  * Snijmallen/ Dies*  
Find IT Yvonne creations - Tots & Toddlers letters
Nellie Snellen - Shape dies cijfers 
Marianne design - Eline's Collectables
Aliexpress - cirkel die 

*Overig/Rest*
OLBA - lijm / 3D kit
ACTION - snij/rillbord
     Lint
GEMINI - A4 stans-machine

9 opmerkingen:

  1. Heel leuk geworden Gaby, ik moet zelf ook weer eens een keer een mini album gaan maken. Ze blijven leuk om te doen.

    Ik werk zelf voornamelijk in inches, vooral omdat d meeste van mijn tools, ril-borden enz ook allemaal in inches zijn.
    en ik van begin af aan met inches gewerkt heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Carina, ik kijk erna uit om een album van jou te zien. Met inches werken vind ik nog steeds moeilijk, maar zoals jij zegt.. je moet het gewent zijn om ermee te werken.

      liefs Gaby

      Verwijderen
    2. Er staan er geloof ik een paar van mij hier ergens op het blog. En anders moet je even wachten tot ik de tijd krijg ervoor.

      Liefs Carina

      Verwijderen
  2. Hoi hoi Gaby
    Wat een leuk albumpje heb je gemaakt!
    Lief dat je het met ons hebt gedeeld, ik zal het onthouden!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Daatje, dank je wel voor je lief compliment en ik hoop een keer jou creatie te mogen bewonderen.
      liefs Gaby

      Verwijderen
  3. Leuk gedaan Gaby. Ook de tip van de cirkel voor de rugkant. Heb ik nu nooit aan gedacht om een cirkel te gebruiken. Doe altijd een rechthoek voor de stevigheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sandie, dank je voor je compliment. Je kunt ook i.p.v. een cirkel een leuke doily nemen. Geeft je album direct een romantisch uiterlijk.
      Liefs Gaby

      Verwijderen
    2. Hoi Sandie, dank je voor je compliment. Je kunt ook i.p.v. een cirkel een leuke doily nemen. Geeft je album direct een romantisch uiterlijk.
      Liefs Gaby

      Verwijderen
  4. Gaby, een super leuk mini album die ik zeker ook een keer ga maken. Heel leuk en heldere uitleg.
    Liefs, Ini

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===