vrijdag 7 augustus 2020

Zeg het met bloemen

Een hele tijd terug had ik een paar papieren roosjes gekocht, ik had expres witte genomen met de gedachte om ze dan zelf op kleur te kunnen maken. Nu heb ik ze dan eindelijk eens een keer gebruikt. Vandaar ook mijn "Zeg het met bloemen" kaart.

Zeg het met bloemen - vmcdesigns.nl

Deze kaart nam meer tijd in beslag als normaal, mede ook omdat ik een paar dagen heb moeten nadenken hoe ik alles erop wilde zetten. In principe kan hij door iedereen gemaakt worden.  

Voor de kaart zelf heb ik een standaard basis kaart gemaakt van 210g zwart papier waarbij ik de voorkant van de kaart nog een keer dubbel gevouwen had, zodat de voorkant eruit zou zien dat hij uit 2 helften bestond. Op beide "helften" heb ik matten aangebracht, eerst een lichtgrijze en daarna 1 van patroon papier. 

De witte roosjes had ik van te voren al van kleur voorzien door ze met gekleurde shimmer mist te sprayen, ze worden dan zacht maar als ze droog zijn zijn ze weer wat steviger.
Tip! wil je de kleur van de roosjes intenser hebben kan je ze ook op kleur brengen met aqua makers of aquarel verf. 
Ik had de roosjes in piepschuim gestoken zodat ze staand konden drogen en nadat de roosjes droog waren heb ik er Stickles en Nuvo Glitter Accents op gedaan om ze een "suiker laagje" te geven. 

Zeg het met bloemen foto collage - vmcdesigns.nl
even alle foto's bij elkaar.

In de tijd dat mijn roosjes weer stonden te drogen was ik verder gegaan met mijn kaart. Als blikvanger had ik een label uitgesneden in het zwart papier, het grijze papier en in het patroon papier. Omdat er geen tussenmaat was bij de snijmallen heb de grijze laag met dezelfde snijmal gesneden als de zwarte en heb ik bij deze een smal randje rondom afgeknipt zodat hij net iets kleiner werd.  

Het label heb ik nadat ik alle lagen op elkaar heb geplakt in het midden van de basis kaart geplakt, maar ervoor gezorgd dat ik alleen aan de onderste helft lijm had zodat je hem als een "Easel" kaart kan neerzetten. 

Nu kwam de aankleding, de bloemetjes had ik al klaar en gelukkig had ik ook nog een paar blaadjes al op kleur in mijn restjes kistje. Dus was het nu een kwestie van alles op elkaar leggen en schuiven tot ik tevreden was. Toen alles er afgehaald en eerst de bladeren met lijm vastgeplakt. Daar boven op heb ik een paar bloem stampers met Olba lijmkit vast gezet en er meteen de roosjes opgezet. 
Tip! De roosjes hebben een metalen stengeltje, je kan deze eraf knippen of zoals ik gedaan ze  op een tangetje gedraaid zodat het een soort veertjes werden, deze trek je dan uit tot de lengte die je hebben wil.
De Olba lijmkit heb ik goed laten drogen voor ik verder ging met de laatste afwerking van mijn kaart. 
Daarvoor heb ik aan de binnenkant op de onderste helft dezelfde matten aan gebracht als wat ik voor de buitenkant gebruikt had met daarop een strip papier verhoogd met foam tape. Op de strip papier heb ik het woord beterschap aangebracht met goud foil. Op de bovenste helft had ik een strip beige papier geplakt om nog een persoonlijke groet te kunnen schrijven. 

Zeg het met bloemen kaart - vmcdesigns.nl
Mijn kaart.

Helemaal op het laatst heb ik hier en daar nog wat Nuvo Drops aangebracht en toen was mijn kaart klaar. 

Op mijn eigen blog komt een beknopte versie van deze post maar dan in het engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere creaties in 1 van mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over mijn creatie, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

Hebben jullie nu zelf ook soortgelijke creaties gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. 😊 Jullie kunnen ze laten zien op onze facebook groep HA Creative Tips & Trucs.
Hier kunnen jullie ook lid van worden voor nog meer tips, leuke creaties en gezelligheid. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

            Carina Veling  

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Clairefontaine - 210g zwart papier
Clairefontaine - 300g wit papier
Conqueror - 120g grijs laid (gevergeerd) papier
Conqueror - 120g beige laid (gevergeerd) papier
Craft Sensations - Patroon papier blok

* Snijmallen / Dies *
AliExpress - Gemengde bladeren
AliExpress - label vorm 

* Overig / Rest *
Nuvo Glitter Drops -
Summer Sunrise
Nuvo glitter accents - Fresh Snowfall
Ranger Stickles - Stardust
Olba -3D lijmkit
Laser Printer - Gold Foil
AliExpress - Witte papieren roosjes
AliExpress - bloemenstampers
D.I.Y. Shimmer spray

7 opmerkingen:

  1. Mooie kaart, Carina!
    Heel stijlvol!
    Ik doe dat ook graag, maar maak ook graag zelf de bloempjes en breng ze dan op kleur!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Martha, dank je wel.
      Normaal maak ik ook altijd zelf de bloemetjes, ik vond deze toen ik ze binnen kreeg eigenlijk net iets te dik, maar op deze kaart kan dat wel vind ik.

      Liefs Carina

      Verwijderen
  2. Ik dacht echt dat dit een gatefold was tot je zei dat dit een eazle kaart is. hihihi maar wel een mooie kaart en de bloemen heb je goed gedaan. Heb je al geprobeerd om de bloemen zelf te maken maar dan van stof ipv papier?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk gemaakt Carina. Ik zal de volgende keer ook gewoon witte bloemen kopen en proberen er wat van te maken... ik weet je te vinden voor verder uitleg. ;-)
    liefs Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihihi, is goed meid, maar het kan eigenlijk niet fout fout gaan.

      Liefs Carina

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===