woensdag 20 januari 2021

Double-slider-kaart

Omdat mij 2 laatste blogs best eenvoudig waren wilde ik nu iets maken wat heel leuk uitziet maar toch niet te moeilijk is... ook al ziet het er best ingewikkeld uit.  Per toeval kwam ik iets tegen op YouTube waar ik direct dacht.. dat is het! Een double-slider-kaart! Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk kan uitleggen maar zoals altijd... zijn er vragen dan hoor ik het graag en geef ik verder uitleg. En dit is het: 


Omdat ik bij deze kaart een schuifmechanisme moest maken duurde het iets langer om de kaart af te krijgen. Ik denk dat ik zo'n anderhalf uur misschien ook iets langer ermee bezig was. Als je deze kaart wil maken is het belangrijkste dat je alles goed meet. 

Ik ben begonnen met een stuk wit cardstock van 10,5 x 29,5 cm (A4 in de lengte doormidden) en heb die in het midden gerild. Hier heb ik designpapier op gedaan met de maten 10,0 x 14,3 cm. 
TIP: Wil je de witte rand smaller dan snij het designpapier iets groter

Nu komt het schuifmechanisme. Het lijkt mij het makkelijkste als ik er een tekening met maten bij zet. Deze maten moet je gewoon op de voorkant op het designpapier overnemen. Je ziet er later niets meer van dat je er met een pen lijntjes op hebt gezet omdat er nog een cover overheen komt. Maar wel meten vanaf de buitenkant van het witte cardstock.

schuifmechanisme met maten

Nu ben ik verder gegaan met het grote kaartje wat later schuift. De maten hiervan zijn wit cardstock 
8,0 x 12,0 cm en designpapier van 7,5 x 7,5 cm. Voor ik het designpapier opgeplakt heb heb ik van een stukje lint een lus gemaakt en die ertussen gelegd. Het designpapier is een stuk kleiner als het witte cardstok maar daar zie je straks niets meer van!

schuifkaart met lint

Voor de kleine schuifkaart heb ik een stuk wit cardstock van 6,00 x 8,5 cm genomen en er aan de bovenkant een tekst gestempeld. Ik heb er nog een restje designpapier onder geplakt zodat het later niet zo kaal is maar dat is niet perse nodig. Dan heb ik 2 smalle reststukjes cardstock genomen voor het mechanisme. Een stukje heb ik aan de binnenkant over de 2 spleetjes gelegd. Voorzichtig omgedraaid en er 2 foampads op geplakt en het 2de stripje aan de voorkant er precies opgeplakt.

Het mechanisme 

Nu moest het mechanisme helemaal naar de onderkant van de sleufjes. Van de binnenkant moet nu het grote kaartje op de slider geplakt worden. Hierbij dacht ik op het laatste moment eraan dat de open kant de bovenkant is... De kaart moet net iets onder de bovenkant aan de slider geplakt worden. Dubbelzijdig plakband op de slider is stevig genoeg. Hierna heb ik direct het kleinere kaartje aan de voorkant op de slider gelakt. 

Klein kaartje voor op de slider
Tip: Kijken dat alles mooi recht is is wel van belang zodat het later goed kan schuiven en nergens blijft hangen.

Toen dit alles goed op zijn plaats was heb ik de dubbele kaart op elkaar geplakt. Dan is de kaart ook direct een stuk steviger. Dubbelzijdig plakband helemaal rechts en links aan de buitenkant plaatsen en als alles goed recht is kun je de kaart nu aan het lintje naar boven trekken en komen beide kaartjes mee. Nu moest er nog de cover van 8,5 x 10,0 cm dat ik heel in het begin heb gemaakt over het kleine sliderkaartje aan de voorkant geplaatst worden. Hiervoor heb ik helemaal op de hoekjes en aan de lange zijde ook aan de buitenkant in het midden foampads gezet. In het midden blijft alles vrij om te kunnen schuiven.

cover met foampads

Dit moest nu zo over het kleine kaartje geplakt worden dat het niet aan elkaar vast zit. Ik heb er aan de voorkant een klein strookje designpapier op gezet met een veertje en 2 vlinders... maar hier is je eigen fantasie vrij in. Een kleine cirkel met een mooi tekstje zou ook heel leuk zijn... en... en... en... Dit was het eigenlijk al. Als je een beetje nauwkeurig werkt gaat het prima en zal het mechanisme goed werken. 

De cover

Ik hoop dat je nu ook zin krijgt om dit leuke kaartje te maken. Heb je nog vragen dan hoor ik het wel en geef ik je graag verder uitleg. Ook een commentaar zou ik heel leuk vinden. Ben je nieuwsgierig wat onze andere leden van het designteam hebben gemaakt? Neem een kijkje op onze blog. Wil je je eigen creaties laten bewonderen? Kom op onze gezellige fb-groep HA Creatieve tips&trucs en laat ons genieten van jouw creaties. 

          Tot over 2 weken...liefs...


               
                                 
===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier / Paper *
Craft Sensations: Designpad Nature Vintage
Via Chassé: wit cardstock

* Stempels / Stamps *
Nellie's Choice: clear stamps dutch texts DTCS027

* Snijmallen / Dies *
Marianne Design: Vlinders

* Inkt / Ink *
Tsukineko: Versa Fine Onyx Black
                                Ranger: Tim Holtz Distress inkt Vintage photo

* Pennen/Stiften/Potloden / Pens/Markers/Pencils *
Potlood HB

* Overig / Rest *
't Boekensteuntje: witte veertjes
lint
Dubbelzijdig plakband
OLBA: lijm
foampads
Vaessen Creative: snij/rilbord
lineaal

4 opmerkingen:

  1. Geweldig duidelijk uitgelegd Gaby
    Dank je wel dit patroon ga ik gebruiken!
    Jij hebt er een mooi schuifkaartje van gemaakt, ook mooie details zoals die bloem
    Fijne dag liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. leuk om te horen dat je het een leuke kaart vind en het ook zelf wil gebruiken... Laat je mij je eigen creatie zien? Ben heel erg benieuwd

      liefs Gaby

      Verwijderen
  2. Hoi Gaby
    Een geweldig mooie kaart heb je gemaakt .

    Liefs en Creatiefs
    Cinderella
    XX

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===